Plus size

Fremhæv dine former

Det kan være svært at finde frem til den helt rigtige tøjstørrelse. Det er ikke altid du ved, hvilken størrelse du skal bruge i tøj. Læs med her og få inspiration til, hvad du skal være opmærksom på. Jeg bruger selv plussize, men derfor kan man stadig godt være en Primabella. Det hele handler om, hvad du selv føler dig tilpas i. Mange kvinder vælger at gå i tøj, som er for småt, udelukkende for at kunne passe størrelse 38 og 40. For mit vedkommende var det ikke behageligt at gå i til sidst og derfor gik jeg videre til plus size. Mange tror fejlagtigt at det er noget “Kone tøj”, men det er langt fra tilfældet. Du kan finde det skønneste og mest elegante tøj i plus size. Der findes nemlig flere derude end man går rundt og tror.

Hvad klæder din kropstype?

Timeglas figur

 • Fremhæv din talje og dine former
 • Brug jumpsuits og kjoler med bånd i taljen
 • Gå i højtaljede nederdele til knæene

Æbleformet kropsform

 • Brug en tunika, der giver dig længere ben og fjerner fokus fra overkroppen
 • I før dig en top, som går ned til det bredeste stykke af din hofter.
 • Forsøg at finde toppe, som fremhæver din overkrop

Pæreformet

 • Brug gerne trompet bukser
 • Find jakker med skulderpuder
 • I før dig korte jakker, der går til din hofte

Hvilken kropstype er du?

Den letteste måde at finde frem til, hvilken stil og størrelse af tøj, du skal gå efter er at finde din kropstype. Det er nemlig meget forskelligt, hvilken størrelse tøj du skal bruge til din krop afhængig af kropsformen. En æbleformet har eksempelvis ikke bruge for ligeså meget stretch i bukserne, som en pæreformet. Dertil kan det ofte være svært for kvinder med timeglas figurer at finde kjoler, som fremhæver det bedste på dem.

 • Timeglas

Er du en af ovenstående kropsformer, så ved du også at der vil være meget forskellige præferencer til tøj. Ofte vil kvinder med timeglas figurer have svært ved at at finde en top, som ikke giver dem for meget fylde. Det er derfor vigtigt at du finder en top, der sidder tæt på din overkrop. Her vil en buksedragt med bælte i taljen gøre alle de gode ting for dig. Du får fremhævet dine overkrop og underkrop uden at se stor ud. Bæltet i taljen vil nemlig give en slankende effekt.

 • Æbleformet

Er du formet som et æble, vil størstedelen af din vægt ligge i overkroppen. Det kan være svært at klæde sig uden at give dig selv større bryster og brede skuldre. Hav her fokus på dine ben. Iklæd dig her en Kimono, som får dig til at få lange ben. Du kan også iføre dig højhalsede bluser, som fjerner fokus fra din store barm. Få fokus længere sydpå ved at tage et par høje støvler på, som forlænger dine ben.

 • Pæreformet

Er du Pæreformet så vil meget af din vægt være fordelt på lår og bagdel. Det du her skal have fokus på er din overkrop. Du kan skabe fokus på din overkrop på mange forskellige måder. En af dem er at tage en top med stropper der krydser på ryggen eller en halterneck top på, som går lidt ned over din bagdel. Du kan også tage en blazerjakke på eller andre jakker, der kan trække fokus væk, fra din underdel.