Hvilken tagbelægning skal du vælge?

Dette indhold er sponsoreret

Står du og skal investere i et nyt tag? Tagbelægningen har stor indflydelse på husets udtryk, holdbarhed og ikke mindst pris på nyt tag. Det er derfor meget vigtigt at kigge på egenskaberne hos de forskellige tagbelægninger og ikke mindst kigge på fordele og ulemper for at kunne tage den bedste beslutning.

Det er ikke nemt at sammenligne de forskellige tagbelægninger med hinanden, men der er nogle parametre, som man godt kan sammenligne. Der er her tale om holdbarhed, tæthed, materialepris, monteringspris og krav til vedligeholdelse. Vi har her sammenlignet de mest gængse tagtyper med hinanden.

Tegltag

Tegltaget har en mellemlang til lang holdbarhed og det er rimelig tæt – og så kræver det meget lidt vedligeholdelse. Det er dog rimelig dyrt i materiale og også rimelig dyrt i montering, idet det er en meget kompleks tagtype at lægge.

Betontag

Betontaget har en lang holdbarhed, og så er det et meget tæt tag, som også har en rimelig materialepris. Betontaget er dog dyrt at få montereret på grund af dens kompleksitet, og så kræver den også en del løbende vedligeholdelse.

Skifereternittag

Skifertaget har en mellemlang holdbarhed, og det er også rimelig tæt og fås også til en rimeligmaterialepris. Det er dog dyrt at få monteret og kræver også en del løbende vedligeholdelse.

Stålpladetag

Ståltaget har en mellemlang til lang holdbarhed, er rimelig tæt og kræver også meget lidt vedligeholdelse. Et stålpladetag er samtidig også billigt i både materialeomkostninger og montering – og så kræver det også meget lidt vedligeholdelse.

Bølgeeternittag

Bølgeeternit har en mellemlang holdbarhed og er meget tæt. Materialeprisen er også rimelig, og monteringsprisen er meget lav på grund af tagets rimelig lette montering. Det kræver heller ikke den store vedligeholdelse.

Tagpaptag

Paptaget har en mellemlang holdbarhed og er meget tæt. Det har desuden en rimelig materialepris, en lav monteringspris og kræver meget lidt vedligeholdelse.

Du skal dog huske på, at du også skal taget huset med i betragtninger. Det er nemlig ikke alle tagtyper, der passer til alle hustyper. Du kan med fordel få hjælp af en tagdækker til et gratis tagtjek, hvis du har spørgsmål til, hvilke tagtyper, der passer bedst til dit hus.