Store flyttedag? Sådan gør du

Er det blevet tid til at forlader den trygge rede og begive sig ud i den store verden? Så sørg for, at du får en god start i kraft af en vellykket flytning.

Her kommer en håndfuld gode råd, til dig der ønsker en smertefri flyttedag.

Sørg for at holde overblik

Når du skal flytte, er det en god idé at have en organiseret tilgang til projektet. Derfor hedder din to-do-liste:

Dette er rækkefølgen (medmindre du bestiller et firma til at klare alt), da du først og fremmest skal booke en flyttebil til opgave, dernæst skal have venner klar på selve dagen og selvfølgelig skal have pakket så godt som muligt inden.

Når du har krydset disse punkter af, starter selve pakningen. Også her skal du bevare overblikket og pakke godt. Sørg for at skrive på kasserne, hvad der er i. F.eks. køkken, stue, soveværelse, studie etc. Du skal naturligvis huske at dine flyttekasser ikke bør pakkes for tungt. Dels så de ikke går i stykker og dels så dine medhjælper ikke ødelægger ryggen. 

Når det så bliver dagen, skulle alt gerne være klar til en vellykket flytning.

Husk at skifte adresse i folkeregistret

Husk at du skal melde adresseskifte i folkeregistret senest 5 dage efter din flytning fra en anden adresse. DU kan gøre det online på borger.dk. Det eneste det kræver, er den nye adresse og NemID til at logge på.

Herpå vil bank, uddannelsessted m.m. automatisk få besked om din nye adresse, men er du medlem af en fodboldklub, modtager du magasiner med posten eller er der andre ikke-offentlige instanser der sender dig ting eller opkrævninger, så husk også at give dem besked.

Boligstøtten

Hvis du flytter til en lejebolig, kan du søge boligstøtte. Det er en god hjælp, når man er på SU. Det skal søges hos Udbetaling Danmark, som har et ansøgningsskema til formålet. Husk at søge inden for den første måned, hvor du er flyttet ind.

Dette indhold er sponsoreret